HTML

az élet álom az élet álom az élet álom az élet...

álom és valóság határán történik minden: szubjektív naplóm Calderon után szabadon...

Friss topikok

Egon Schiele emléke

2013.06.29. 15:55 giorgio.nane

   Bizony csurranhat könny is a hazafelé zötykölődő villamoson, oly szívbe-velőbemarkoló a hatás. A századot fordító művész, Egon Schiele emléke előtt tiszteleg szépen felépített kiállításával a budapesti Szépművészeti Múzeum. Híres önarcképén és több festményén is felbukkan lampionvirág. A tavalyi csokor a hátam mögött zörög-csörög, hiszen régóta éke lakásunknak is a természet e káprázatosan ordító narancs tüneménye.

   Mindennél különb "Selbsteher" ő bizony, minden kéznyoma, még szálkásan markáns jobbra dőlő kézírása is lelkének tükre. Ösanyák eltitkolt hárpiasága hagyott nyomot ifjúságán. Alighogy feldolgozza traumáit és sovány kis élete beteljesedni látszik, repülni kényszerül a boldogság árnyékából. Szabad ököllel ostromolni a Mennyek Kapuját.

100_4397_1.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://giorgionane.blog.hu/api/trackback/id/tr305383524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása