HTML

az élet álom az élet álom az élet álom az élet...

álom és valóság határán történik minden: szubjektív naplóm Calderon után szabadon...

Friss topikok

József Attila: Mama

2011.10.22. 08:28 giorgio.nane

    Életem árnyoldalát is megidézi a napi politika által topra korbácsolt költő e gyönygyszeme. Kisgyerekként bűvölt el ez a keringve szállás és a "kékítőt old az ég vizében " állandóan velem maradt, hiszen szegény anyámat idézi aki olyan korán ment el. Aki ezt megéli annak nem kell semmi mese szürrealizmusról. Igaz, voltak versek amelyeket később (ahogy növekedtem) újra és újraolvasva érthettem csak meg, ezáltal tágult/értelmeződött a világ. Mindennek van értelme: ha félhülyék bedobnak valamit a köztudatba, a fél ország J A-át hallgat, olvas legalább:)

    (Világéletemben a progresszív művészetek izgattak igazán, csak vén fejemre jött rá az a Márai, aki a polgári ideáljával valami magammal hozott örökséget beteljesíthetett. Még akkor is, ha az egész csak költői fikció, tökéletesen felépített igazság.)

                                    http://youtu.be/V48WgNYovGY

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://giorgionane.blog.hu/api/trackback/id/tr983321376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása