HTML

az élet álom az élet álom az élet álom az élet...

álom és valóság határán történik minden: szubjektív naplóm Calderon után szabadon...

Friss topikok

Hangtipp

2011.01.19. 20:05 giorgio.nane

 Kérdés New Yorkból: mi ez?

     https://www.youtube.com/watch?v=EHgNOFd8vOw

   Ezt mondtam: "Az egyik melódiának van Bartók feelingje, a másik némi Emerich Kálmános reminiszcenciákkal is bír...szerintem eléggé mixeli a fiú, lehet pl kínai népdalvariáció/saját improvizáció is, tehát nehéz ezt kinyomozni. (meg kell keresni és megkérdezni tőle mit is játszott:)"

   Megfejtés: "...kínai, azt nem tudom, mennyire népi, mert van zeneszerzője, és hegedűre írták tán, klasszikus zeneként. Egyébként Csajkovszkij társaságában előkelő része Chen Kaige Together c. filmjének is (ami vmi hegedűs gyerekről szól). Anyway, nekem ehhez a sráctól csak ez az olvashatatlan, kínai kézírás jutott, de sikerült dekódolnom, majd onnantól már a google intéz mindent, megvan az erhukotta, meg egy rakás videó. Sunshine Over Tashkurgan by Chen Gang. Érdekes, hogy többen is valami magyart hallottak benne, mert amúgy a téma - a város - ujgur. Azok meg, ugye, rokonaink. :) Aztán meg türkök is, így azt se néztem be annyira. (Bővebben..)"

  Lottózni fogok:)

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://giorgionane.blog.hu/api/trackback/id/tr542598658

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - A LEGNAGYOBB ZENESZERZŐK 2011.02.23. 09:18:28

Vajon van értelme a kérdésnek, hogy kik a legnagyobb zeneszerzők? A száz legnagyobb? A tíz legnagyobb? Kérdezzünk meg száz embert, szerintük ki a tíz legnagyobb zeneszerző, és figyeljük meg az egybeeséseket. Persze mindenki felsorolja majd J. S. Bachot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása